Het Verborgen Verleden van het Engelanderholt. SAGA-rapport 8

19 februari 2016

Redactie: Martijn Boosten (Stichting Probos), Masja Parlevliet (Gemeente Apeldoorn), Nathalie Vossen (Gemeente Apeldoorn), Chris Nieuwenhuize (Archeologische Werkgroep Apeldoorn), Anne Wijngaard (IVN Afdeling Apeldoorn), Peter van Hoeflaken (IVN Afdeling Apeldoorn) en Janneke Zuyderwyk (Gemeente Apedoorn), april 2016.

Dit rapport bevat de resultaten van de verschillende deelonderzoeken naar de geschiedenis van het bosgebied het Engelanderholt ten zuiden van Apeldoorn. Dit rapport is verschenen in het kader van het project ‘de Puzzel van het verborgen verleden van het Engelanderholt’. In dit project is met hulp van vrijwilligers de geschiedenis in beeld gebracht van het bosgebied Engelanderholt ten zuiden van Apeldoorn. Rapport kan besteld worden bij Archeologische Werkgroep Apeldoorn

Het doel van dit project was enerzijds om cultuurhistorische informatie te verzamelen voor de beheerders van dit gebied: Geldersch Landschap & Kasteelen, Staatsbosbeheer en de Veluwse Bosgroepen. Anderzijds diende het project om ervaring op te doen met de inzet van vrijwilligers bij het in kaart brengen van cultuurhistorie in bos- en natuurgebieden.

Bijlagen:
De bij het rapport behorende digitale bijlagen met onder meer de uitgebreide resultaten van de veldinventarisatie, krantenarchieven en een beschrijving van archiefstukken over Bruggelen kunnen worden opgevraagd bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Postadres

Stichting Probos
Postbus 253
6700 AG Wageningen
T 0317 - 466555
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanmelden Bosberichten

Wilt u ook op de hoogte blijven van de achtergronden binnen de bossector en de activiteiten van Stichting Probos?
Meld u dan aan voor onze digitale Bosberichten.

Social Media

© Probos , all rights reserved