label

Probos

weet wat er gebeurt in bos en hout

Vacature

icon
label

Wil jij werken aan toekomstbestendige bossen en een substantiële bijdrage leveren aan de opgave voor meer bos en bomen in Nederland? Dan nodigen we je graag uit te solliciteren op onze vacature voor (medior) adviseur.

Over Probos

icon
label

foto home

Als onafhankelijk kennisinstituut stelt Probos het belang van het bos centraal. Wij zetten ons in voor duurzaam bosbeheer en bosuitbreiding in Nederland én daarbuiten.
Lees meer over Probos. 

Oproep

icon
label

Factsheet Sorbus terminalis

Heeft u als bosbeheerder/-eigenaar ervaring met nieuwe of minder bekende boomsoorten? Deel het met ons en uw collega's op het Boomsoortenportaal.
Lees verder...

Netwerken

icon
label

Probos maakt deel uit van onderstaande netwerken op het gebied van biodiversiteit en invasieve exoten:

Logo Deltaplan

WUR logo Exoten WEB small

cropped neceklein 1

Probos volop in beweging!

icon
label

We mogen drie nieuwe medewerkers welkom heten in ons team: Guus Beerkens, Gera op den Kelder en Bryndis Perdijk!
De eerste twee vielen al positief op tijdens hun afstudeerstage bij Probos en we zijn blij dat ze per 1 september bij ons aan de slag zijn gegaan.
Guus weet alles van GIS en Remote Sensing en is daarmee een aanwinst voor ons team bij het verwerken en onderzoeken van bosdata.
Gera deed tijdens haar stage onderzoek naar spontane bosontwikkeling i.s.m. Stichting ARK en zet zich bij Probos in voor toekomstbestendig bosbeheer en meer bos en bomen.

Bryndis gaat per 1 december ons team versterken. Na haar studie Bos- en Natuurbeheer, met een specialisatie in tropische bosbouw, werkte ze de afgelopen 10 jaar onder meer als auditor en projectleider bij SKH. Bij Probos gaat ze zich voornamelijk richten op het werkveld ‘verduurzamen van ketens en waarderen bos-ecosyteemdiensten’, maar we verwachten dat ze ook breder de organisatie kan versterken.

Helaas nemen we binnenkort ook afscheid van twee collega’s. Martijn Boosten vervolgt na 15 jaar bij Probos zijn loopbaan als senior adviseur bosbeheer bij Staatsbosbeheer. Een mooie en uitdagende functie en we gaan hem daar zeker volgen. Jasprina Kremers gaat bij Borgman Beheer aan de slag als projectleider bos- en natuurbeheer. Gelukkig blijft zij ook in de sector en zullen we haar ook zeker niet uit het oog verliezen. We wensen hen beiden veel succes in hun nieuwe baan!

Bossenmakelaar

icon
label

E20150623plantsoenfoto

In Nederland zijn er veel plannen en ambities om het bosareaal uit te breiden. Voor het realiseren van deze plannen is grond en financiering nodig. Grondeigenaren en financiers die bossen en bomen aan willen planten kunnen elkaar nu vaak niet vinden. Daarom werkt Probos aan het opzetten van een bossenmakelaar.
Lees verder...

Tweets

icon
label